Börspodden

Svt-profilen Alexander Norén besöker Börspodden och berättar om fenomenet Nudging. Att med små enkla medel få människor att göra bättre val. Nobelpristagaren Richard Thaler lanserade begreppet som faktiskt även går att koppla till aktiehandel och hur man själv agerar på börsen. Lyssna!

Direct download: avsnitt20271.mp3
Category:general -- posted at: 7:57am CET

John är skör efter en tids börsnedgång och förvandlas långsamt till Skorpan. Tyvärr har han inte Jonathan att luta sig mot utan måste istället träffa börsens Riddar Kato. PE-talen är låga men det är förmodligen en klassisk fälla. Eller, kanske inte. Åsikterna går isär. Dessutom pratas det rapporter i massor och så besöker Lendifys kreditchef Vincent Colb podden och lär oss saker om kreditmarknaden.

Direct download: avsnitt_270.mp3
Category:general -- posted at: 11:52am CET

Börsen glider, oavsett om man vill det eller inte, in i rapportperioden. Johan tittar på verkstadsbolagen och ser mest nedsida även om det finns ett bolag som kan överraska på uppsidan. John har ett mer fladdrigt perspektiv med bemanning, fastighetsbolag och byggvaruhus. Dessutom ryktas det att ett helt dagis är på väg att arresteras i en blöjhärva. Lyssna!

Direct download: avsnitt20269.mp3
Category:general -- posted at: 11:38am CET

John fortsätter sitt drev mot undervattensdrakarna och hävdar att drömfasen är över. Bettingbolagen har gått väldigt dåligt på börsen i år och Börspodden försöker sortera förstå varför. Rapportperioden närmar sig och Johan tittar lite närmare på Atlas som kan få problem med sin exponering mot halvledarindustrin. Danmark och retail hänger också med på ett litet hörn. Lyssna!

Direct download: avsnitt20268.mp3
Category:general -- posted at: 11:53am CET

Hösten har kommit till Sverige och så har även vinstvarningarna gjort. Bolagen skyller på främst två faktorer och Börspodden reder ut det hela. Ännu en gång uppstår ett bråk gällande Essitys kvaliteter efter deras smygvinstvarning och allt kokar ned till Mange G. För ovanlighetens skull får John beröm av Johan och en konstig känsla uppstår i studion.

Direct download: avsnitt20267.mp3
Category:general -- posted at: 11:57am CET

1